Vžigni sistemi Hidrie tudi za kitajska vozila

Družba AET Tolmin, ki je del spodnjeidrijske korporacije Hidria, bo novembra začela proizvodnjo predserije vžignih sistemov za dizelske motorje, ki bodo vgrajeni v vozila kitajske blagovne znamke Great Wall.

Objavljeno
12. oktober 2009 13.49
Ma.B./STA
Ma.B./STA
Tolmin - Kitajskemu proizvajalcu bodo prvič dobavljali svoje izdelke in mu letno dostavili pol milijona vžignih sistemov, so sporočili iz Hidrie.

Hidria bo Great Wallu dobavljala vžigne sisteme za štiricilindrske dizelske motorje 2.0. Vgrajeni bodo v nove modele vozil, ki bodo na ceste zapeljala leta 2010. Predseriji bo maja prihodnje leto sledil začetek redne proizvodnje, poudarjajo v Hidrii.

Nov posel bo sicer spodnjeidrijski korporaciji omogočil rast matične družbe v Sloveniji, pa tudi družbe v Changshuju na Kitajskem, kjer bodo konec leta ustanovili družbo za proizvodnjo avtomobilskih tehnologij, so še dodali v Hidrii.

Great Wall s sedežem v bližini Pekinga je proizvajalec avtomobilskih motorjev, lahkih dostavnih vozil in športnih terencev. Kot navajajo v Hidrii, se kitajska družba lahko pohvali s 110-odstotno letno rastjo, pri čemer večino vozil in avtomobilskih motorjev proda na domačem trgu. Proizvodnjo in tržno mrežo podjetje širi v Evropo, tako da je njihova vozila mogoče kupiti tudi v Sloveniji.