Yahoo potrojil dobiček

Ameriški spletni velikan Yahoo je v letošnjem tretjem četrtletju ustvaril 186 milijonov dolarjev čistega dobička, s čimer je za več kot trikrat presegel rezultat v enakem obdobju lani, pričakovanja analitikov pa za skoraj dvakrat.

Objavljeno
21. oktober 2009 10.02
Posodobljeno
21. oktober 2009 10.02
Yahoo je v prvem letošnjem četrtletju ustvaril 542,2 milijona dolarjev čistega dobička
Ma.B./STA
Ma.B./STA
New York - To mu je uspelo s korenitimi ukrepi za zmanjšanje stroškov. Na račun omenjenih ukrepov je Yahoo uspel nadomestiti tudi izpad na strani prihodkov. Ti so se namreč na letni ravni znižali za 12 odstotkov na 1,57 milijarde dolarjev.

Za letošnje zadnje četrtletje vodstvo podjetja napoveduje prihodke v višini 1,6 do 1,7 milijarde dolarjev, kar je prav tako krepko nad pričakovanji analitikov.

Ukrepi za zmanjšanje stroškov so plod dela januarja imenovane nove glavne izvršne direktorice Yahooja Carol Bartz. Ta pravi, da solidno tretje četrtletje kaže, da se je njihova osrednja dejavnost stabilizirala.

Yahoo je v zadnjem letu število zaposlenih zmanjšal za okrog 2000 na 13.200, poleg tega je prodal kitajsko podjetje Alibaba.com. Yahoo je sicer julija, kot je znano, vstopil v strateško partnerstvo z Microsoftom.