Za Fructal se menda zanima San Benedetto

Za 93,7 odstotka delnic ajdovskega proizvajalca sadnih sokov Fructal, ki ga je Pivovarna Union ponudila naprodaj 18. februarja, se menda najresneje zanima italijanski San Benedetto in zanj ponudil manj kot 40 milijonov evrov. Sicer pa ponudbe še niso vložene.

Objavljeno
10. marec 2011 21.03
J. G., delo.si
J. G., delo.si
Ljubljana - San Benedetto ne proizvaja naravnih sokov, zato nakup ne bi ogrozil Fructalove blagovne znamke, hkrati pa bi laškim pivovarjem omogočil prodor piva na italijanski trg, je poročala TV Slovenija, ki še navaja, da se s prodajo Fructala zaradi visoke zadolženosti podjetij v skupini Pivovarna Laško mudi. To naj bi dokazovale tudi neuradne informacije, da San Benedetta sploh niso spraševali, koliko bi bil za Fructal pripravljen odšteti, piše STA.

San Benedetto je eno najpomembnejših podjetji za stekleničenje in prodajo brezalkoholnih pijač v svetu, ki je navzoče v 80 državah po svetu. Leta 2009 je imelo 2300 zaposlenih in 975 milijonov evrov prometa, je še poročala TV Slovenija.

Ajdovski Fructal v matični družbi zaposluje okrog 400 ljudi, v celotni skupini Fructal pa je zaposlenih okrog 500 ljudi. V letu 2009 je ustvaril 56 milijonov evrov prihodkov in 11 milijonov evrov izgube.

Pivovarna Union, ki posluje v okviru skupine Pivovarna Laško, pričakuje izjave o interesu za nakup ponujenega paketa 2.348.470 delnic najkasneje 18. marca do 12. ure.