Začeli bodo s skupno nabavo

Včeraj sta Mercator Hrvaška in Plodine, tamkajšnji trgovec z živili in blagom za vsakdanjo rabo, ustanovila skupno podjetje Mercator-Plodine.

Objavljeno
21. december 2006 11.09
Predsednik uprave Mercatorja Žiga Debeljak
Ljubljana – Mercator se z novo povezavo širi tudi na hrvaškem trgu in tako uresničuje svoje strateške načrte na trgih zunaj Slovenije: Včeraj sta Mercator Hrvaška in tamkajšnji trgovec z živili in blagom za vsakdanjo rabo ustanovila skupno podjetje Mercator-Plodine. Iz izjav odgovornih ni mogoče razbrati, za kakšne vrste povezavo so se ogreli lastniki; za zdaj poudarjajo le združevanje nabavne funkcije in odprtost za morebitno tesnejše sodelovanje.

Dogovor o ustanovitvi skupnega podjetja sta v Zagrebu – v navzočnosti prvakov Mercatorja in Plodin, Žige Debeljaka in Mileta Ćurkovića – podpisala direktor Mercatorja Hrvaška Alan Kričković in članica uprave za trgovino podjetja Plodine Đozi Heberling . »Družba Mercator-Plodine je bila ustanovljena z namenom združevanja nabav trgovskega blaga za obe trgovski verigi. Pričakujemo, da bo po nabavni moči drugo največje trgovsko združenje na Hrvaškem, ki bo združevalo približno osem do devet odstotkov hrvaškega trga z živili in izdelki za dnevno rabo. To bo Mercatorju in Plodinam omogočilo zagotovitev konkurenčnih nabavnih razmer, dobaviteljem pa stabilnega in zanesljivega nabavnega partnerja z ambicioznimi načrti in visokimi stopnjami rasti obsega poslovanja. Morebitna poglobitev strateškega sodelovanja bo odvisna od uspešnosti sodelovanja in poslovnih interesov obeh partnerjev v prihodnosti,« je novo Mercatorjevo pridobitev včeraj komentiral Žiga Debeljak.

Več o tem si preberite v tiskani izdaji Dela.