Začetek stečaja družbe Kik

Danes se bo direktor Kika Aleš Erbežnik s stečajnim upraviteljem Gregom Ermanom pogovoril o primopredaji poslov. Okrajno sodišče v Ljubljani je namreč na predlog Joca Pečečnika odredilo začetek stečajnega postopka družbe Kik.

Objavljeno
05. november 2009 23.03
Karolina Vrtačnik
Karolina Vrtačnik
Kamnik - Danes se bo direktor Kika Aleš Erbežnik s stečajnim upraviteljem Gregom Ermanom pogovoril o primopredaji poslov. Na veliko presenečenje prvega je namreč okrajno sodišče v Ljubljani na predlog direktorja družbe GSA Joca Pečečnika včeraj odredilo začetek stečajnega postopka družbe Kik. Po Erbežnikovih besedah so sicer od junija, ko je bil predlog s strani Pečečnika vložen, ves čas potihem računali tudi na možnost črnega scenarija, pa vendar so upali, da do njega ne bo prišlo.

Kik ima prodano vso proizvodnjo do marca 2010 in po slabem poslovanju zadnjih nekaj let je kazalo, da se vendarle pobirajo: »Oktobrska realizacija je bila najvišja v zadnjih petih letih, nepremičnine so uspeli »očistiti« za okoli 7.700.000 evrov hipotek, z davčno upravo pa so že stekli pogovori o reprogramiranju oziroma začasni odložitvi dolga s primerno garancijo, da država en bi bila oškodovana«, je našteval Erbežnik. Kritičen je tudi do dela sodišč, saj meni, da za stečaj ni kriv Pečečnik, ampak slabo delo sodišč.

Več v petkovi tiskani izdaji Dela