Začetek stečajnega postopka KIK Kamnik

Stečajni upravitelj KIK Kamnika Grega Erman se je sestal z direktorjem družbe Alešem Erbežnikom. Erbežnik mora do prihodnjega tedna pripraviti ekonomsko analizo tistega, za kar zatrjuje, da je vredno nadaljnjega poslovanja.

Objavljeno
06. november 2009 19.21
Ta.R./STA
Ta.R./STA
Kamnik - Stečajni upravitelj KIK Kamnika Grega Erman se je danes sestal z direktorjem družbe Alešem Erbežnikom. Primopredaje poslov še nista končala in jo bosta nadaljevala v ponedeljek. Erbežnik mora do prihodnjega tedna pripraviti ekonomsko analizo tistega, za kar zatrjuje, da je vredno nadaljnjega poslovanja, je dejal Erman.

 

Če bodo številke nadaljevanje poslovanja upravičevale, bo sodišču predlagal, da dovoli nadaljevanje proizvodnje oziroma zaključitev tekočih poslov, je pojasnil Erman.

 

Kot je navedel, je konkurence v svetovnem merilu na področju smodnika zelo malo, zato bi bilo morebiti smotrno razmisliti o nadaljevanju proizvodnje. Vendar se bo šele prihodnji teden pokazalo, če in koliko programov je smiselnih. Tudi odgovor na vprašanje, koliko ljudi bi bilo za to potrebno oziroma koliko jih lahko obdrži delo, bo jasen prihodnji teden.

 

"Zavezal sem se, da bomo do konca prihodnjega tedna vedeli pri čem smo," je poudaril Erman. Dodal je, da ima prednost vsekakor iskanje ekonomske podlage za nadaljevanje proizvodnje.

 

Pojasnil je, da bodo v družbi začeli s pisanjem odpovedi pogodb o zaposlitvi za tiste, ki so že danes oziroma jih je že Erbežnik označil kot presežne delavce. Gre za manjši del ljudi, s tem pa bodo uresničili tisto, kar je bilo že doslej znano, je dejal.

 

Kot je še povedal Erman, bo - glede na to, da je pričakovana vsaj ena pritožba na sklep sodišča o začetku stečajnega postopka - v družbi deloval z neko pazljivostjo oziroma bo počel le tisto, kar je nujno, dokler ne bo sodišče o tej pritožbi odločilo.

 

Okrajno sodišče v Ljubljani je, kot je znano, na podlagi predloga direktorja družbe GSA Joca Pečečnika v četrtek odredilo začetek stečajnega postopka družbe KIK Kamnik. Erbežnik je ob tem ocenil, da je razlog za stečaj družbe "slabo delovanje sodišč, ki se niso odzvala v okviru svojih pristojnosti na spore med lastniki strokovno hitro in primerno".