Zadnji dan razprodaj

Po treh tednih se zaključujejo zimske sezonske razprodaje. Cene za blago in obutev je večina trgovcev spustila do 50 odstotkov, številni pa so v zadnjem tednu na znižane cene ponudili še dodatni popust.

Objavljeno
29. januar 2007 09.31
Ljubljana - Z današnjim dnem se po treh tednih zaključujejo zimske sezonske razprodaje. Blago in obutev si lahko danes še zadnjič privoščimo ceneje, pri čemer je večina trgovcev cene spustila do 50 odstotkov, številni pa so v zadnjem tednu na znižane cene ponudili še dodatni popust. Če bodo oblačila v torek obdržala znižano ceno ali bodo stala toliko kot pred razprodajami, pa se lahko trgovci odločijo samostojno.

Državni tržni inšpektorat z obilo dela

Nad trgovci in njihovim spoštovanjem pravil razprodaj je tri tedne budno bdel državni tržni inšpektorat. Inšpektorji svojega dela še niso zaključili in bodo s podatki o številu in vrsti kršitev razpolagali predvidoma konec naslednjega tedna. Iz Trgovinske zbornice Slovenije pa so sporočili, da so tekom razprodaje v okviru aktivnosti in preko sredstev obveščanja številnim trgovcem pomagali s pojasnili na vprašanja, ki se nanašajo na pravila in zakonske zahteve glede pravilnosti izvedbe sezonske razprodaje tekstilnega blaga in obutve.