Zadnji dan za vpis novih delnic ZM

Danes je še zadnji dan, ko lahko lastniki Zavarovalnice Maribor izkažejo interes za sodelovanje pri 14,2 milijona evrov vredni dokapitalizaciji družbe. Rok za plačilo novih delnic se bo iztekel v petek opolnoči.

Objavljeno
29. oktober 2009 09.56
Ma.B./STA
Ma.B./STA
Maribor - Največja lastnika Zavarovalnice Maribor sta Nova Kreditna banka Maribor (NKBM) z 49,96-odstotnim deležem in Pozavarovalnica Sava s 45,79 odstotka delnic. Obe sta že napovedali, da bosta pri dokapitalizaciji sodelovali, pri čemer so nadzorniki NKBM ocenili, da gre za strateško pomembno naložbo skupine.

Sklep o dokapitalizaciji so lastniki mariborske zavarovalnice sprejeli na skupščini letos avgusta. Dopolnitev statuta s poglavjem o odobrenem kapitalu sodi v okvir sanacijskih ukrepov družbe, ki sta jih sprejela uprava in nadzorni svet za izboljšanje poslovnega izida zaradi intenzivnega škodnega dogajanja.

Zavarovalnica Maribor je druga največja slovenska zavarovalnica z nekaj več kot 14-odstotnim tržnim deležem. V letošnjem prvem polletju je zbrala za 156,3 milijona evrov bruto premij, kar je 8,5 odstotka več kot v enakem obdobju lani. Ob tem je ustvarila nekaj manj kot 10 milijonov evrov izgube.