Žito pripojilo tri odvisne družbe

Žito si je s sklepom ljubljanskega okrožnega sodišča minuli petek pripojilo tri odvisne družbe: Pekarno Vrhnika, Kruh pecivo in Dolenjske pekarne.

Objavljeno
03. januar 2007 15.09
Proizvodnja v Žitu
Ljubljana - Žito si je s sklepom ljubljanskega okrožnega sodišča minuli petek pripojilo tri odvisne družbe: Pekarno Vrhnika, Kruh pecivo in Dolenjske pekarne. Pripojitev je bila izvedena v skladu s sprejeto srednjeročno strategijo skupine Žito, kjer je kot eden pomembnih dejavnikov uspešnosti poslovanja opredeljena konsolidacija poslovnih procesov znotraj skupine, je Žito danes objavilo na spletnih straneh Ljubljanske borze.

Prednosti pripojitve so tako formalno pravne (preglednejše in enostavnejše poslovanje z vidika zunanjega poročanja, revizije, ipd.) kot tudi gospodarske. V Žitu so prepričani, da bodo pripojitve prispevale k še uspešnejšemu poslovanju celotne skupine, saj bodo z njimi dosegli učinkovitejše izvajanje poslovne strategije, razpršitev poslovnih tveganj, racionalnejšo organizacijsko strukturo ter bolj učinkovito upravljanje blagovnih znamk.

S tem ima Žito osem odvisnih družb. Pet od njih jih posluje v Sloveniji (Žito Šumi, Žito Gorenjka, Intes Storitve, ABC Agrohit in Žito Nepremičnine), tri pa opravljajo distribucijske naloge na trgih jugovzhodne Evrope.