Znana uprava Triglava

Novo upravo zavarovalnice Triglav za petletno mandatno obdobje poleg predsednika Matjaža Rakovca sestavljajo še Igor Stebernak, Andrej Slapar, Boštjan Vovk in Blaž Brodnjak.

Objavljeno
26. september 2009 11.13
Ti. Kr./STA
Ti. Kr./STA
Ljubljana - Nadzorni svet Zavarovalnice Triglav je v petek po maratonski seji imenoval novo upravo zavarovalnice za petletno mandatno obdobje, ki jo je predlagal predsednik uprave Matjaž Rakovec. V upravi so tako poleg njega še Igor Stebernak, Andrej Slapar, Boštjan Vovk in Blaž Brodnjak, so v petek pozno zvečer sporočili iz Triglava.

 

Stebernak je bil imenovan za člana uprave za področje strateških naložb in kontrolinga, Slapar za področje premoženjskih zavarovanj, Vovk za področje življenjskih zavarovanj, Brodnjak pa za področje financ. Vsi so bili imenovani za petletni mandat, položaj pa bodo nastopili po pridobitvi dovoljenja Agencije za zavarovalni nadzor.

 

Nadzorniki so na podlagi sklenjenega sporazuma s Tomažem Rotarjem o prenehanju člana uprave in podane odstopne izjave ugotovili, da Rotarju preneha mandat z dnem uveljavitve sklepa nadzornega sveta o imenovanju Rakovca za predsednika uprave - to je ob pridobitvi dovoljenja Agencije za zavarovalni nadzor za opravljanje funkcije člana uprave -, vendar najkasneje 1. decembra letos.

 

Iz ekonomsko-poslovnih razlogov je nadzorni svet s petkom odpoklical člana uprave Zavarovalnice Triglav Boruta Eržena, ki bo skladno s sklenjeno pogodbo o zaposlitvi ob prenehanju funkcije prejel šest mesečnih plač odpravnine in ostaja v delovnem razmerju kot pooblaščenec uprave do 31. decembra letos.

 

Vladimir Mišo Čeplak, ki je zavarovalnico vodil po odstopu Andreja Kociča konec maja letos, bo mandat člana uprave - delavskega direktorja, pristojnega za področje kadrov ter organizacije in poslovnih procesov, nadaljeval tudi pod Rakovcem. Njegov mandat traja do 6. junija 2010.

 

Član nadzornega sveta Zavarovalnice Triglav Mirko Miklavčič je v petek po koncu seje nepreklicno odstopil s položaja, je v sporočilu za javnost še zapisal predsednik nadzornega sveta zavarovalnice Borut Jamnik.