Anti-Schengen glasba

V soboto, 19. septembra bodo v ljubljanskih Križankah nastopili Elvis Jackson, Let 3, TBF, I. C. E., Vatra in Morso. Dane prej in kasneje pa še v Zagrebu.

Objavljeno
09. september 2009 18.15
Zdenko Matoz
Zdenko Matoz
Na Mars Ljubljana Zagreb Trans Europe Festivalu, ki bo v soboto, 19. septembra v ljubljanskih Križankah bodo nastopili Elvis Jackson, Let 3, TBF, I.C.E., Vatra in Morso. Organizator Mars Concerts je želel povezati dve mesti, dve prestolnici, dve državi v kreativno, programsko ter kulturno celoto temelječo na prijateljskih vezeh in glasbeni ustvarjalnosti.

Ideja za festival Mars Ljubljana Zagreb Trans Europe festival je nastala na osnovi tako imenovanega »dvojnega festivala«, dogajanja v dveh mestih, v dveh državah. Mars Ljubljana Zagreb Trans Europe Festival bo tako trajal kar 3 dni, in sicer v petek, 18. 9. in v nedeljo, 20. 9. bodo koncerti v Zagrebu, v soboto, 19. septembra pa v Ljubljani.

Festival je vsebinsko namenjen predvsem rock občinstvu s kakovostnimi izvajalci, tako domačimi kot tujimi. Ambicija Mars Ljubljana Zagreb Trans Europe Festivala je razširitev še na druga mesta nekdanjega skupne države, prav tako pa bo v prihodnosti najverjetneje doživel tudi vsebinsko nadgradnjo. Osnovna ideja pa ostaja – kreativno, programsko in kulturno povezovanje med mesti in državami.