Aprila v knjigarnah "nova" Tolkienova knjiga

V britanske knjigarne bo prišla "nova" knjiga avtorja Gospodarja prstanov, Tolkiena. Knjigo je dokončal pisateljev sin Christopher na podlagi očetovih osnutkov.

Objavljeno
26. marec 2007 12.02
. R. R. Tolkien (1892 - 1973)
London - V britanskih knjigarnah se bo 17. aprila pojavila "nova" knjiga avtorja Gospodarja prstanov, J.R.R. Tolkiena, "The Children of Hurin" (Otroci iz Hurina). Dokončal jo je njegov sin, je poročal londonski Independent on Sunday. Knjigo je Tolkien začel pisati leta 1918, pisateljev sin Christopher pa je porabil 30 let, da jo je dokončal na podlagi številnih očetovih osnutkov.

Založnik HarperCollins pred izidom knjige podrobnosti zgodbe skrbno varuje, a opis, da gre za "epsko pripoved, polno dogodivščin, tragičnih dogodkov, prijateljstva in junaštev", bo nekako znano zvenela množicam Tolkienovih občudovalcev.

Knjigo je z risbami opremil Alan Lee

Umetnik Alan Lee je za opremo knjige prispeval 25 risb s svinčnikom in osem slik. Lee je prejel oskarja za direktorja fotografije pri filmu Vrnitev kralja Petra Jacksona, tretjem delu filmske trilogije Gospodar prstanov, ki je delo proslavila v svetu.

"The Children of Hurin" je prva "nova" Tolkienova knjiga odkar je bilo leta 1977, štiri leta po pisateljevi smrti, objavljeno njegovo zbrano delo pod naslovom "The Silmarillion". Za objavo je prav tako poskrbel Christopher Tolkien.