Arctic Monkeys najbolj priljubljeni

Neodvisna britanska rockovska skupina Arctic Monkeys jena podelitvi nagrad NME v Londonu prejela priznanji za najboljši album in glasbeni DVD

Objavljeno
02. marec 2007 10.12
Pevec Polarnih opic
London - Neodvisna britanska rockovska skupina Arctic Monkeys je na četrtkovi podelitvi nagrad NME Awards v Londonu prejela kar dve priznanji. Nagrade za vrhunce v britanski zabavni glasbi izbirajo njihovi fani. V ožjem izboru so bili Arctic Monkeys v štirih kategorijah, nagrajeni pa v dveh, in sicer za najboljši album - "Whatever People Say I Am, That's What I'm Not", in za najboljši glasbeni DVD - "Scummy Man".

Četrtkov večer pa ni bil enako naklonjen 21-letni pop pevki Lily Allen, ki navkljub štirim nominacijam domov ni odnesla niti ene same nagrade; podobno se ji je pripetilo že na nedavni podelitvi nagrad brit (Brit Awards). Na slovesnosti se je morala zadovoljiti z nekoliko manj uglednim priznanjem, namreč za najslabše oblečeno izvajalko na ceremoniji.

Jamie T, 20-letni novinec iz jugozahodnega predela Londona, je prejel nagrado za najboljšega solista. V ožjem izboru so bili v tej kategoriji še bolj znani Thom York, Jarvic Cocker in Allen. My Chemical Romance (ZDA) je obveljala za najboljšo mednarodno skupino, Muse za najboljši britanski band in The Klaxons za najboljši novi sestav. The Killers so odšli domov z nagrado za najboljši video - "Bones", Kasabian pa za najboljši živi band.