Armin van Buuren v Tivoliju

V Hali Tivoli v Ljubjlani bo 23. oktobra nastopil eden največjih DJ na svetu Armin van Buuren. Za nastop bo uporabil posebno odrsko konstrukcijo imenovano boombox.

Objavljeno
30. september 2009 13.25
Anna Omarczyk
Anna Omarczyk
V ljubljanski Hali Tivoli 23. oktobra lahko pričakujemo kar dva spektakla. Eden največjih DJ na svetu Armin van Buuren bo nastopil sredi najbolj moderne vizualne konstrukcije ta hip – v boombox. Boombox mnogi povezujejo s starim kasetnikom, takrat pa gre za poseben arhitekturni in vizualni glasbeni koncept dogodka. To je odrska konstrukcija široka 16 metrov, visoka 8 in pol metra in globoka 6 metrov z velikimi zasloni v obliki kocke, iz katerih prihajajo vizualni učinki, ki postanejo vidna projekcija glasbe. Na njeni sredi, visoko nad tlemi, pa za svojo mešalno mizo kraljuje Armin van Buuren.

Boombox je iznajdba, za katero stoji sposoben pariški oblikovalski kolektiv, ki ga sestavljajo pionirji strukturne projekcije. Čeprav je konstrukcija zelo velika, za njeno izgradnjo potrebujejo le nekaj ur. Osnovni element je gradbeni oder, ki ga dobijo v vsaki državi, material za projekcije in dva ogromna video projektorja. Do sedaj so tovrstno obliko odra na svojih nastopih uporabili že skoraj vsi svetovno znani DJ kot so Armin Van Buuren, Tiësto, Ferry Corsten … Spektakel v dvorani Tivoli bo tako deležen novodobnega arhitekturnega podviga, multimedije in vizualnih efektov, ki bodo v najboljših ritmih združeni z nastopajočimi DJ. Ideja boomboxa je predvsem izkušnja, saj obiskovalci preko interaktivnih tekstov in vizualij bolje komunicirajo z njim.