Bradati velikani rock'n'rolla

V petek, 16. oktobra, bo ob 20. uri v ljubljanski Hali Tivoli nastopila bo ena iz najboljših blues rock skupin vseh časov ZZ Top. Letos so proslavili štirideset let delovanja.

Objavljeno
02. oktober 2009 15.09
Anna Omarczyk
Anna Omarczyk
V ljubljanski Hali Tivoli bo 16. oktobra, ob 20. uri potekal koncert znamenite teksaške boogie rock skupine ZZ Top. Skupina ima za sabo že štiri desetletja ustvarjanja in nastopov, slovenskemu občinstvu predstavila se bo po več kot desetletju.

ZZ Top je ameriška rock skupina, ki je nastala leta 1969. Billy Gibbons (glavni vokal in kitara), Dusty Hill (vokal, bas, klaviature) in Frank Beard (bobni) so si z leti z udarnimi riffi, možatimi besedili in značilnim »bajkerskim« videzom ter obveznimi sončnimi očali pridobili status rock ikon. Prvo ploščo je skupina izdala leta 1971, poimenovala pa jo je kar ZZ Top's first album. ZZ Top so vrh komercialnega uspeha doživljali med leti 1970 in 1980, saj so takrat napisali svoje največje uspešnice, ki so kaj kmalu postale rock klasika. Le spomnimo se skladb I'm Bad, I'm Nationwide in južnjaško himno Cheap Sunglases z albuma Deguelo, ter seveda ena največjih rock skladb Tush. Kot teksaški tornado, ki ga nihče ni pričakoval, so leta 1983 udarili s ploščo Eliminator. Zvoki umazanega bluesa, združenega z elementi elektronike, so kreirali mega uspešnice kot sta Legs, Sharp Dressed Man in Gimme All Your Lovin’. Letos julija so ZZ Top nastopili v oddaji Storytellers na VH1, s čimer so obeležili štirideset let delovanja skupine. ZZ Top so prava skupina za tiste, ki so željni pravega rock'n'roll spektakla brez zadržkov in brez načičkanosti.