Branje je žur

Britanska pisateljica in pesnica Malika Booker se bo med 13. in 16. marcem z branji in delavnicama v sklopu projekta Branje je žur predstavila v Kranju, Mariboru, Ljubljani in Idriji.

Objavljeno
12. marec 2007 09.10
V teh dneh bo mogoče knjige kupiti po zelo ugodnih cenah in tako kvalitetno dopolniti domačo knjižnico
Ljubljana - Britanska pisateljica in pesnica Malika Booker se bo med 13. in 16. marcem z branji in delavnicama v sklopu projekta Branje je žur predstavila v Kranju, Mariboru, Ljubljani in Idriji. Delo avtorice grenadskega in gvajanskega rodu je lirično in osebno. Pri pisanju izhaja iz vsakdanjih izkušenj, v ospredje pa postavlja teme, kot so identiteta, odnosi v družini in otroštvo, so sporočili z British Councila.

"Pišem, da bi osmislila življenje“

"Pisanje je najboljši način, kako uporabiti domišljijo, ustvarjati čarovnijo in spreminjati svet. Pišem, ker mi mama pravi, da pripadam prvi generaciji žensk, ki lahko pove svoje zgodbe, in ker vem, da je na svetu veliko žensk, ki nimajo glasu. Pišem, da bi osmislila življenje, da bi navadno spremenila v nenavadno. Toda najbolj pomembno je, da pišem, ker ne znam nič drugega. Če ne pišem, ne živim," je zapisala Bookerjeva.

Britanska literatka med drugim vodi delavnice kreativnega pisanja za različne organizacije in starostne skupine. Izdala je zbirki "Where I'm From, Where I'm Going" (Od kod prihajam, kam grem) in "The Way Wee See It, The Way It Is" (Kakor gledamo, tako je) in drami "Catwalk" (Modna steza) ter "Unplanned" (Nenačrtovano). V Sloveniji se je predstavila že leta 2001 na festivalu Mesto žensk.

Delavnice kreativnega pisanja

Delavnice kreativnega pisanja in večerna branja pod vodstvom Bookerjeve bodo potekale v Kranju 13. marca, v Mariboru 14. marca, samo branja pa bodo organizirana še v Ljubljani 15. marca in v Idriji 16. marca.

Projekt Branje je žur je British Council pripravil v sodelovanju z Osrednjima knjižnicama v Kranju in Mariboru. Njegov namen je pritegniti mlade k branju leposlovja, jih vključiti v tematske pogovore, ter spodbujati h kreativnemu pisanju.