Brigita Langerholc postala mama

Slovenski atletinji Brigiti Langerholc in njenemu možu Urošu Žagerju se je rodila hči Taya. Kot je sporočila tekačica, se tako 53 centimetrov velika in 3230 gramov težka deklica kot tudi novopečena mama, počutita dobro.

Objavljeno
28. september 2009 14.02
Brigita Langerholc
Š. Ro./STA
Š. Ro./STA
Ljubljana - Atletinja Brigita Langerholc Žager, ki je bila četrta na olimpijskih igrah pred devetimi leti v Sydneyju, je rodila hčerko Tayo. Z možem Urošem Žagerjem, nekdanjim atletom in sedaj managerjem, ki skrbi tudi za zlatega olimpionika Primoža Kozmusa, se je veselila 53 centimetrov velike in 3230 gramov težke deklice.

"Taya je dobro in tudi sama se po nekaj urah poroda počutim dobro," je bila vesela Škofjeločanka Langerhočeva, tekačica na 800 m. V zadnjih letih si je za stalno prebivališče izbrala Kranj, največji uspeh na velikih tekmovanjih pa je dosegla leta 2000, ko je bila četrta na olimpijskih igrah v Sydneyju. Peti mesti je dosegla na svetovnem prvenstvu na prostem v Osaki na Japonskem leta 2007 in na evropskem prvenstvu leta 2006 v Göteborgu, šesta pa je bila na dvoranskem evropskem prvenstvu v Birminghamu v Veliki Britaniji leta 2007.

 

Langerholčeva, 33 let je napolnila 23. julija, je v letošnji sezoni zadnjič nastopila 15. februarja na dvoranskem mitingu v Karlsruheju v Nemčiji, kjer je zasedla peto mesto (2:07,40), že prej pa se je odločila, da na letošnjem marčevskem dvoranskem evropskem prvenstvu v Torinu ne bo tekmovala. Z možem Urošem sodeluje v njuni managerski agenciji, po izobrazbi pa je ekonomistka; univerzitetno šolanje je končala v ZDA in ga na podiplomski stopnji nadaljuje v domovini.