Brina znova doma

Skupina Brina je konec marca nastopila v treh španskih mestih El Ferrol, Gijon, Santander skupaj z maroško skupino Darga in argentinskim tango zvezdnikom Cristobalom Repettom.

Objavljeno
05. april 2007 11.14
Pevka Brina Vogelnik s podpredsednico španske vlade
Ljubljana - Skupina Brina je konec marca nastopila v treh španskih mestih El Ferrol, Gijon, Santander skupaj z maroško skupino Darga in argentinskim tango zvezdnikom Cristobalom Repettom. Nad nastopi Brine je bil še posebej navdušen Dimas Samudo, predsednik Španskih železnic, ki je sponzoriral projekt Vlak raznolikosti in je že izrazil željo po nadaljnjem sodelovanju z Brino.

Vlak raznolikosti je zasnovan kot potujoči festival, ki predstavlja nekatere izraze kultur sveta. Vlak, kot socialni in kolektivni prostor, ki promovira kulturno raznolikost in z njim spoznavanje, dialog in strpnost, prispeva k razvoju zgoraj omenjenih programov, ki so jih ustanovile in podprle najpomembnejše mednarodne ustanove. Osnova vlaka raznolikosti je glasba, ki se dopolnjuje z drugimi prav tako pomembnimi aktivnostmi širjenja kulture (razstave in igre).

Pevko Brino Vogelnik je v Santanderju sprejela tudi podpredsednica španske vlade Maria Teresa Fernandez de la Vega. Po besedah idejne vodje projekta Yolande Agudo iz agencije La Fabrica de Ideas iz Madrida, se bo skupina Brina kmalu vrnila na Iberski polotok na daljšo turnejo.