ČarniCe s črnsko duhovno in gospel glasbo

Ženska vokalna skupina ČarniCe se bo drevi v Mestnem muzeju v Ljubljani predstavila z novim projektom Večer črnske duhovne in gospel glasbe.

Objavljeno
13. december 2006 10.08
Vokalna skupina ČarniCe
Ljubljana - Ženska vokalna skupina ČarniCe se bo drevi ob 19. uri v Mestnem muzeju v Ljubljani predstavila z novim projektom Večer črnske duhovne in gospel glasbe. Pevke bodo tokrat nastopile pod gostujočim umetniškim vodstvom Tanje Benedik, v goste pa so povabile še solistko Nuško Drašček in pianista Blaža Jurjevčiča.

Pevke so se po lanskih dveh projektih, Neodkriti biseri od Kogoja do danes z dirigentom Stojanom Kuretom ter Gregorijanski koral s Tonetom Potočnikom in Akademskih 12, letos podale v svet črnske duhovne in gospel glasbe. Z zborovodkinjo Tanjo Benedik so pripravile projekt z manj znanimi skladbami za ženski zbor. K sodelovanju so povabile še Nuško Drašček, s katero so v študentskih letih prepevale v APZ Tone Tomšič.

Vokalna skupina ČarniCe je nastala jeseni 2002. Pevke gradijo prepoznavnost z raznolikim programom in za slovenski prostor morda nekoliko neobičajnim projektnim pristopom. Tako za krajše obdobje medse povabijo ugledne in zanimive umetniške vodje, s katerimi pripravijo program po njihovi izbiri.

ČarniCe so doslej sodelovale še z Željko Ulčnik Remic, s katero so pripravile in izvedle božični program, priložnostno pa tudi z dirigentko Martino Batič in s Chrisom Eckmanom. Izdale so dve zgoščenki, in sicer Ego sum resurrectio et vita - koralni napevi in ČarniCe v kraljestvu palčkov (od Kogoja do danes). V prihodnjem letu se bodo posvetile izvajanju in snemanju priredb slovenskih ljudskih pesmi za ženski zbor.