Čas za nežnosti

Na 12. koncertu za zaljubljene, ki bo danes in jutri ob 19.30 v ljubljanskem Cankarjevem domu, bo nastopil Zoran Predin ob glasbeni spremljavi ArtBiro Quintetta.

Objavljeno
09. februar 2007 08.48
Ljubljana - Na 12. koncertu za zaljubljene, ki bo dva večera zapored, danes in jutri ob 19.30 v ljubljanskem Cankarjevem domu, bo nastopil Zoran Predin ob glasbeni spremljavi ArtBiro Quintetta, s katerim je ob pomoči altistke Mirjam Kalin posnel nove (operne) različice svojih pesmi na albumu Čas za malo nežnosti. Poleg Kalinove bodo kot gostje nastopili še kvartet Libido, ki ga vodi Predinov sin Rok, in godalni kvartet Fiasco.

Tradicionalno nežni Zoran Predin je novo ploščo in letošnji koncert ob valentinovem poimenoval Čas za malo nežnosti, ker je to v teh težkih časih primerna terapevtska dejavnost. Tudi letošnji program bo, kot pravi, »železen«, kar pomeni, da bodo tudi tokrat njegove pesmi zazvenele v drugačnih zvenih, k čemur bo prispevala tudi altistka Mirjam Kalin.

Predin bo predstavil glasbo, ki je nastajala več kot leto dni v sodelovanju z izvrstnimi glasbeniki zasedbe ArtBiro Quintett v postavi Igor Bezget (akustična kitara), Izidor Leitinger (trobenta, krilovka), Tadej Kempl (kontrabas), Danilo Ženko (klaviature) in Matjaž Albreht (vibrafon, flavta). Pesmi sta z dodatkom elektronskih ritmov ozaljšala Rok Predin in Borut Praper, z godali pa godalni kvartet Fiasco, in sicer violinista Matjaž Porovne in Alenka Semeja, violist Peter Ugrin in violončelist Primož Zalaznik.

Predin je še povedal, da je album Čas za malo nežnosti (slovenska) petina večjega projekta, saj bo teh deset skladb izšlo še v hrvaščini, italijanščini, francoščini in španščini, ko bodo Predinove pesmi zapeli drugi pevci. Najbliže uresničitvi je album Predinovih pesmi v hrvaščini, ki jih je prevedel Arsen Dedić, zapeli pa jih bodo med drugimi Massimo Savić, Gibonni in Dado Topić. Predin še dodaja, da čeprav na albumu ni nobene nove pesmi, bo na koncertu zaigral nekaj novih skladb.

Iz tiskanega Dela.