Cruise v vlogi nesojenega Hitlerjevega krvnika

Tom Cruise bo upodobil grofa Clausa Schenka von Stauffenberga, izvajalca spodletelega bombnega napada na Adolfa Hitlerja leta 1944.

Objavljeno
24. marec 2007 12.40
Tom Cruise
München - Hollywoodski zvezdnik, 44-letni Tom Cruise bo upodobil grofa Clausa Schenka von Stauffenberga, izvajalca spodletelega bombnega napada na Adolfa Hitlerja 20. julija leta 1944. Novico je za nemško revijo Focus potrdil tiskovni predstavnik nove Cruiseove produkcijske hiše United Artists.

Delovni naslov srhljivke je "Valkyrie" (Valkira), kar spominja na ime neuspele zarote proti Hitlerju, Operacija Walkuere. Film bo režiral Bryan Singer, scenarij je delo Chrisa McQuarrieja, ki je s Singerjem sodeloval že leta 1995 pri srhljivki "Usual Suspects".

Valkiro bodo snemali letos poleti, verjetno v Berlinu ali pa v vzhodni Evropi. Lik Adolfa Hitlerja igralsko še ni zaseden, piše Focus v številki, ki izide v ponedeljek.

Von Stauffenberg je bil aristokrat, konservativen katoličan in nemški polkovnik, ki je sprva občudoval Hitlerjeve uspehe, znotraj nemškemu odporu pa se je priključil po porazu nemške vojske, Wehrmachta na ruski fronti leta 1942.

Cruise velja za enega najbolj "rentabilnih" hollywoodskih igralcev: njegovi filmi so v četrt stoletja prinesli okrog 2,7 milijarde dolarjev.