"CS Light" še v "domačem kraju"

Izvirna glasbeno-scenska postavitev "CS Light" zborovodkinje Karmine Šilec v izvedbi Carmine Slovenica bo drevi ob 19.30 predstavljena v "rojstnem kraju", Mariboru.

Objavljeno
04. april 2007 09.13
Maribor - Izvirna glasbeno-scenska postavitev "CS Light" zborovodkinje Karmine Šilec v izvedbi Carmine Slovenica bo drevi ob 19.30, potem ko so jo minuli teden spoznali že v Ljubljani, predstavljena v "rojstnem kraju", Mariboru. Na mariborski premieri v dvorani SNG bodo mlade pevke v sklopu projektov, ki uveljavljajo preplet glasu, glasbe in giba, zajele v zakladnico minimalistične glasbe ameriških, baltskih in skandinavskih skladateljev.

Carmina Slovenica bo izvedla skladbe, ki so jih napisali Steve Reich, Phillip Glass, Morton Feldman, Bronius Kutavičius, Thomas Jennefelt, Tellu Turkka in Karin Rehnquist. Odrski gib je oblikovala Tina Dobaj Eder, sceno je zasnoval zadnje čase močno zaposleni Brane Hojnik, svetlobo je oblikoval David Orešič, kostume pa si je zamislila Belinda Radulovič.

Mariborski zbor s koncerti po svetu dosega občinstvo daleč izven meja Slovenije, od San Francisca in Caracasa do Buenos Airesa in Hongkonga.