"CS Light" v Ljubljani

Dirigentka Karmina Šilec je s Carmino Slovenico naštudirala še eno izvirno glasbeno-scensko postavitev - "CS Light". Ogledali si jo boste lahko drevi ob 19.30. uri v ljubljanskem Gallusu.

Objavljeno
27. marec 2007 11.11
Ljubljana - Dirigentka Karmina Šilec je s Carmino Slovenico naštudirala še eno izvirno glasbeno-scensko postavitev - "CS Light". V ljubljanskem Gallusu jo bodo mariborske pevke drevi ob 19.30 izvedle najprej pred občinstvom prestolnice. Gnala jih je želja po iskanju novih zvokov in drugačnih občutij ob izvajanju in poslušanju minimalistične glasbe, je zborovodkinja povedala na nedavni predstavitvi. Novi vokalno-instrumentalni spored se razlikuje od prejšnjih odmevnih predstav "vokalnega teatra", ki glasbo prepleta z gibom, igro in drugimi odrskimi elementi.

Za nastop izbrane skladbe niso le iz ameriške zibelke sodobne minimalistične glasbe - skladateljev, kot so Steve Reich, Phillip Glass in Morton Feldman, temveč tudi z Baltika in iz Skandinavije, od koder prihajajo Bronius Kutavičius, Thomas Jennefelt, Tellu Turkka in Karin Rehnquist.

Glasbenemu toku se bo pridružil odrski gib Tine Dobaj Eder, scena Braneta Hojnika, oblikovanje svetlobe Davida Orešiča, kostumi Belinde Radulovič. "CS Light" bo nagovoril poslušalce različnih glasbenih okusov - od ljubiteljev umetniške in jazzovske do zborovske in etnične glasbe.

Ugled zbora Carmina Slovenica potrjujejo koncerti po svetu - nastopil je v Simphony Hall v San Franciscu, gledališču Teresa Careno v Caracasu, Teatru Colon v Buenos Airesu, hongkonškem kulturnem centru in drugod.