Deloskop napoveduje: Alica v Čudežni deželi

Ljubljana, Lutkovno gledališče Ljubljana, v ponedeljek, 3. 2., ob 19. uri. Lutkovna predstava za otroke. Premiera.

Objavljeno
31. januar 2014 15.49
S. G.,  Deloskop
S. G., Deloskop

Lewis Carroll: Alica v Čudežni deželi. Lutkovno gledališče Maribor in Lutkovno gledališče Ljubljana, 2013. Prevod: Gitica Jakopin. Dramatizacija in dramaturgija: Blažka Müller Pograjc. Režija: Matjaž Pograjc. Scenografija: Tomaž Štrucl. Likovna podoba lutk in kostumografija: Barbara Stupica. Gib: Branko Potočan. Glasba: Boris Benko in Primož Hladnik (Duo Silence). Nastopajo: Aja Kobe, Iztok Lužar/Klemen Janežič k. g., Maja Kunšič, Katja Povše k. g., Nina Skrbinšek, Jure Lajovic in Anže Zevnik.

Najnovejša lutkovna predstava za otroke Alica v Čudežni deželi, nastala po literarni predlogi britanskega pisatelja Lewisa Carrolla (1832–1898), je po besedah producentov, Lutkovnega gledališča Maribor in Lutkovnega gledališča Ljubljana, predstava igrivih nesmislov. Je ekstravagantna zgodba o Alici, bistroumni desetletnici, ki nalašč in brez oklevanja skoči v zajčjo luknjo in s tem v svet čudes, kakršna obstajajo le v sanjah in v Čudežni deželi.

Predstava, ki jo je v dramatizaciji Blažke Müller Pograjc režiral Matjaž Pograjc, prihaja nocoj ob 19. uri na veliki oder Lutkovnega gledališča Ljubljana.