Deloskop napoveduje: Borštnikovo srečanje

Maribor – Več prizorišč, od 16. do 26. 10. Slovenski gledališki festival.

Objavljeno
11. oktober 2012 16.30
Szene aus der Generalprobe der Musiktheaterinszenierung " When the mountain changed its clothing " am Dienstag, 25.09.2012 in der Halle 4 der Jahrhunderthalle in Bochum. Die Inszenierung findet als Uraufführung im Rahmen der Ruhrtriennale 2012-2014
M. M.
M. M.Borštnikovo srečanje, največji slovenski gledališki festival ponuja več programskih sklopov (tekmovalni in spremljevalni program) ter strokovnih dogodkov (simpoziji, konference, predstavitve strokovne literature, razstave itd.).

V tekmovalnem programu se bo za najboljšo predstavo, režijo, igralske in druge umetniške dosežke potegovalo dvanajst žanrsko raznovrstnih predstav, posebna žirija pa bo podelila tudi Borštnikov prstan za življenjsko delo.

V spremljevalnem programu bo poleg enajstih domačih še sedem mednarodnih uprizoritev, med njimi tudi glasbenogledališki dogodek When the Mountain Changed its Clothing, ki ga je režiral nemški režiser Heiner Goebbels v sodelovanju s Karmino Šilec in zborom Carmina Slovenica.

Programski sklop Fokus bo namenjen Češki (v slovenski knjižni izdaji bodo predstavljene tri sodobne češke drame).

Iz Ljubljane v Maribor pa bo vozil festbus (prevoz bo mogoč zgolj s predhodnim nakupom vstopnice za predstavo in rezervacijo sedeža na avtobusu), urnik festivalskega dogajanja pa je dosegljiv na spletni strani borstnikovo.si.