Deloskop napoveduje: Kocke

Lutkovno gledališče Maribor, premiera predstave 6. 12., ob 18. uri.

Objavljeno
03. december 2012 15.09
M. V., Deloskop
M. V., Deloskop

V Lutkovnem gledališču Maribor napovedujejo novo predstavo za najmlajše. Po motivih pravljice Ele Peroci Hišica iz kock je režiserka Nika Bezeljak pripravila priredbo, ki temelji na otroški domišljiji.

Kocke so v predstavi gradniki posebnega gledališkega sveta, kjer živita Jelka in Danilo. Med igro jih sestavljata, oživljata in animirata, pri čemer gradita svet, povezan z realnimi podobami.

Tokratna premiera prinaša v mariborsko prestolnico gledališče za najmlajše, zvrst, ki se je konec 90. let pojavila na Norveškem, danes pa je uveljavljena v Skandinaviji, Italiji, Franciji, Nemčiji in na Madžarskem.

Predstave so prilagojene razvojni stopnji otrok, starih največ štiri leta. So kratke, prizorišče ni nikoli popolnoma zatemnjeno, govor, vizualna podoba in glasbena oprema pa so prirejeni tako, da otroci uprizorjeno vsebino z lahkoto dojamejo in jo pozneje tudi podoživijo.

Avtorica likovne podobe je Sabina Šinko, dramaturgije Katarina Klančnik Kocutar, glasbo je napisal Klemen Bračko, v vlogah Jelke in Danila pa nastopata Barbara Jamšek in Danilo Trstenjak.