Deloskop napoveduje: Mesto žensk

Ljubljana, več prizorišč. Odprtje festivala z razstavo Zrcalo časa v Galeriji Škuc, v četrtek, 4. 10., ob 20. uri (do 13. 10.).

Objavljeno
27. september 2012 16.01
V. U.
V. U.

Festival sodobnih umetnosti Mesto žensk, v krovni režiji istoimenskega društva za promocijo žensk v kulturi, bo letos polnoleten, osemnajsti po vrsti.

Kljub mladim letom – tudi njegova aktualna programska ekipa je razmeroma mlada – se bo soočil s temo, ki predpostavlja precej višje število križev. S temo Staranje.

S to zimzeleno, univerzalno človeško temo se je v letu, ki je tudi evropsko leto aktivnega staranja in solidarnosti med generacijami, soočila programska ekipa, v kateri so voditeljica programa Mesta žensk Mara Vujić in gostujoča kustosa, vodja filmskega programa v Cankarjevem domu Simon Popek in voditeljica Kinodvorovega programa Kinobalon Petra Slatinšek.

Napovedujejo okoli trideset dogodkov, v katere bo vpletenih okoli štirideset sodelujočih, kot vselej, tudi tokrat s pisanim naborom žanrskih oznak: od razstav, prek odrskega dogajanja in koncertov, do filma, delavnic in neizbežnih spremnih debat.