Deloskop napoveduje: Mladi virtuozi

Ljubljana – Viteška dvorana Križank, v sredo, 9. 1., ob 19.30. Četrti koncert cikla Mladi virtuozi.

Objavljeno
03. januar 2013 17.24
S. G., Deloskop
S. G., Deloskop

Nastopajo: Petra Kovačič (violina), Miha Štokelj (klavir), Sanja Repše (violončelo). Spored: L. van Beethoven (Sonata za violino in klavir št. 4 v a-molu, op. 23), J. S. Bach (Partita za solo violino št. 2 v d-molu, BVW 1004), J. Brahms (Klavirski trio v H-duru, op. 8).

Mednarodni glasbeni cikel Mladi virtuozi Festivala Ljubljana je namenjen najmlajši generaciji koncertantov, mladim nagrajencem državnih in mednarodnih tekmovanj. Oktobra lani je vstopil v dvajseto sezono.

Na tokratnem četrtem koncertu aktualne sezone bodo nastopili trije mladi slovenski glasbeniki. Violinistka Petra Kovačič se uveljavlja kot solistka in kot komorna glasbenica. Redno nastopa v Sloveniji in tujini (na Dunaju, v Salzburgu, Gorici, Benetkah, Čedadu, Zagrebu ... ), osvojila pa je tudi številne prve nagrade na različnih tekmovanjih.

Marca lani je na državnem tekmovanju TEMSIG prejela prvo nagrado v višji starostni skupini ter posebno nagrado za izvedbo skladbe slovenskega avtorja. Od leta 2009 nadaljuje študij glasbe na dunajski Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost.

Na koncertu bo nastopila skupaj s pianistom Miho Štokljem, ki je študiral na moskovskem Državnem konservatoriju P. I. Čajkovski. V Klavirskem triu J. Brahmsa se jima bo pridružila violončelistka Sanja Repše, prav tako diplomantka moskovskega konservatorija in dobitnica mnogih najvišjih nagrad in priznanj na domačih in tujih tekmovanjih.