Deloskop napoveduje: Monozid, Bootblacks, The Soft Moon

Ljubljana – AKC Metelkova mesto, Menza pri koritu, v ponedeljek, 8. 4., ob 22. uri; v torek, 9. 4., ob 21. uri. Koncert.

Objavljeno
04. april 2013 17.46
S. G., Deloskop
S. G., Deloskop
Nastopajo: Monozid in Bootblacks (v ponedeljek, 8. 4.); The Soft Moon (v torek, 9. 4.).



V začetku prihodnjega tedna bosta v ljubljanskem klubu Menza pri koritu dva zaporedna koncerta. V ponedeljek, 8. aprila, bosta nastopili postpunk zasedbi, nemška Monozid in ameriška Bootblacks, ki sta posneli ploščo s producentom Petrom Mavrogeorgisom (The National, Grinderman, Philip Glass). Monozid iz Leipziga letos praznuje desetletnico delovanja, z newyorško zasedbo Bootblacks, ki gradi glasbeni izraz na zapuščini postpunka in bluesa, pa jo povezujeta skupna mala plošča in skupna evropska turneja, v sklopu katere bodo nastopili tudi v Ljubljani.

Ameriški novodobni postpunk kvintet The Soft Moon iz San Francisca, ki bo na odru taistega kluba nastopil v torek, 9. aprila, je ustanovil Luis Vasquez, multiinštrumentalist iz Oaklanda. Začel je z istoimenskim samostojnim noise rock projektom, ki je z izidom prvega istoimenskega albuma leta 2010 prerasel v petčlansko zasedbo. Dve leti kasneje je Vasquez z drugim studijskim albumom Zeros nadgradil svojo interpretacijo temačnih, a posodobljenih osemdesetih. Kot predskupina bo nastopil ljubljanski trio Litošt – Boštjan Simon (klaviature), Vitja Balžalorsky (bas) in Bojan Krhlanko (bobni) –, njihova glasba temelji na improvizaciji in zvočnem eksperimentiranju.