Deloskop napoveduje: Morrison in štirje letni časi

Ljubljana – Mini teater, premiera v torek, 26. 2., ob 18. uri. Lutkovna predstava.

Objavljeno
21. februar 2013 18.48
S. G., Deloskop
S. G., Deloskop

Režija in besedilo: Mirko Rajas. Koprodukcija: Mini teater Ljubljana in Nuku Talin, 2013. Igrata: Jose in Maruša Majer. Scenografija in kostumografija: Kalju-Karl Kivi. Avtorska glasba: Ekke Västrik.



V ljubljanskem Mini teatru napovedujejo premiero lutkovne predstave Morrison in štirje letni časi. Nastala je v sodelovanju Mini teatra in gledališča Nuku iz Talina v okviru mednarodnega projekta Lutkovne nomadske akademije III (Puppet Nomad Academy III), ki poteka pod vodstvom in v koordinaciji Mini teatra.

Predstava je avtorski projekt mladega estonskega režiserja Mirka Rajasa. Leta 2007 je diplomiral na Akademiji za gledališče VHK (Vanalinna Hariduskolleegium) v Estoniji in leta 2010 magistriral na lutkovnem oddelku Univerze Turku na Finskem. Za odraslo občinstvo je režiral predstavi Metamorfoze Franza Kafke ter Zaklenjeno po navdihu Alberta Camusa in Ferdinanda Pessoa.

V lutkovni predstavi za otroke je v ospredju zgodba o pustolovščini dečka Morrisona, ki mu starši pripovedujejo zgodbo, domišljijsko popotovanje pa zanj postane resničnost. Zgodbo pelje skozi vse letne čase, Morrison pa se na tej domišljijski avanturi pouči tudi o odnosih med prijatelji. Rajas je vlogi zaupal slovenskima igralcema Joseju in Maruši Majer, scenografijo mlademu estonskemu scenografu Kalju-Karlu Kiviju, estonski skladatelj Ekke Västrik pa je ustvaril izvirno avtorsko glasbo.