Deloskop napoveduje: Svatba

Ljubljana, SNG Drama Ljubljana, v soboto, 28. 9., ob 20. uri. Premiera.

Objavljeno
27. september 2013 16.08
S. G., Deloskop
S. G., Deloskop

 Rudi Šeligo: Svatba. SNG Drama ljubljana, 2013. Režija: Jernej Lorenci. Dramaturgija: Eva Kraševec. Scenografija: Branko Hojnik. Kostumografija: Belinda Radulović. Glasba: Branko Rožman. Koreografija: Gregor Luštek. Nastopajo: Nina Ivanišin, Janez Škof, Maja Sever, Tina Vrbnjak, Barbara Cerar, Matjaž Tribušon, Aljaž Jovanović, Gregor Baković, Vojko Zidar, Maja Končar.

 V SNG Drama Ljubljana bodo nocoj ob 20. uri na tamkajšnjem velikem odru premierno uprizorili slovensko dramsko klasiko – Svatba Rudija Šelige v režiji Jerneja Lorencija.

 V malomeščansko, napol proletarsko gostilno, se na nedeljsko popoldne zatečejo predstavniki družbenega sistema, ki pa so hkrati izločenci le tega. V to vzdušje nato vstopita Lenka in Jurij, umsko in telesno prizadet par, ki živi v svojem svetu.

Gledališka igra tematizira osemdeseta leta prejšnjega stoletja in vzpostavlja pristno povezavo med tistim časom in življenjem v tedanji skupni državi ter sedanjim stanjem slovenske družbe – prikaže pozitivno in negativno plat osemdesetih ter vzbudi nostalgijo in sentimentalnost, pa tudi občutek tesnobe, so zapisali v gledališkem listu.