Harrison Ford znova v Iztrebljevalcu

V javnost prišli namigi, da se bo 71-letni igralec vrnil v leto 1892, ko si je v kultnem znanstvenofantastičnem filmu nadel kostum Ricka Deckarda, lovca na replikante.

Objavljeno
10. oktober 2013 12.51
iztrebljevalec
V. U., Delo.si
V. U., Delo.si

Ko je februarja 2012 v javnost pricurljala napoved o nadaljevanju kultnega filma Iztrebljevalec (Blade Runner), ki ga je Ridley Scott s Harrisonom Fordom v glavni vlogi posnel leta 1982 - film je sprva doživel razmeroma mlačen odziv, a se kasneje zapisal v znanstvenofantastično klasiko -, je producent Andrew Kosove hitro napovedal, da bo nadaljevanje temeljilo na povsem novi ekipi gledalcev.

V Blade Rummerju so sicer ob Fordu osrednje vloge igrali še Sean Young, Rutger Hauer in Daryl Sheep.

A kaže, da ne bo tako. Namigi o vrnitvi Forda v ekipo so se pojavili že pred časom, sedaj so znova aktualni. Kot poroča BBC, se je na to temo s Scottom, sicer Britancem,pravkar pogovarjal. »Zelo bi bil vesel, če bi sodelovala pri nadaljevanju te zgodbe,« je izjavil. Film sicer ne bo klasičen remake prvotnega, ki je nastal na podlagi romana Ali androidi sanjajo o električnih ovcah? (Do Androids Deram of Electric Sheep) Philipa K Dicka, ampak bo bodisi prequel ali sequel.

Ford se sicer pravkar angažira pri promociji prihajajočega filma Ender's Game, prav tako znanstvenofantastičnega filma režiserja Gvaina Hooda, v katerem je odigral eno ključnih vlog, v javnost pa so prišle tudi novice o njegovi drugi morebitni vrnitvi v dobre stare čase.

Nastopil bo - znova kot Han Solo - v sedmi epizodi Vojne zvezd.