DiCaprio bo razkrival nečiste posle v Enronu

Hollywoodski zvezdnik in za oskarja nominirani Leonardo DiCaprio bo nastopil v filmu o razvpitem zlomu ameriškega koncerna Enron.

Objavljeno
14. februar 2007 13.18
Leonardo DiCaprio v filmu Letalec
Los Angeles - Hollywoodski zvezdnik Leonardo DiCaprio in Studio Warner Bros bosta posnela igrani film o razvpitem zlomu ameriškega koncerna Enron. Filmska revija Variety je v torek poročala, da bo DiCaprio prevzel glavno vlogo, njegova hiša Appian Way pa bo producent. Za oskarja nominirani DiCaprio bo v filmu "Conspiracy of Fools" upodobil mladega sodelavca energetskega koncerna, ki enega za drugim odkriva nečiste posle. Film bo naslonjen na knjigo z istim naslovom Kurta Eichenwalda, poročevalca New York Timesa.

Enron je nekoč sodil med deset največjih družb Združenih držav Amerike in bil na borzi vreden 68 milijard dolarjev. Konec leta 2001 je podjetje zaprosilo za zaščito upnikov. Več kot 5000 delavcev je izgubilo službo. Milijarda dolarjev v pokojninskih skladih za starostna izplačila je bila izgubljena. Vlagatelji so izgubili milijardne vsote.

Razpad Enrona in tožba proti vodstvu podjetja zaradi zarote, goljufije in notranjega trgovanja z informacijami sta bila že tema dokumentarca "Enron: The Smartest Guys in the Room", ki je bil lani v ožjem izboru za oskarja v kategoriji dokumentarnega filma.