Dr. Suzana Žilič Fišer imenovana za v. d. generalne direktorice zavoda Maribor

Mariborski župan Franc Kangler je za vršilko dolžnosti generalne direktorice zavoda Maribor 2012 imenoval dr. Suzano Žilič Fišer.

Objavljeno
02. februar 2011 20.37
P. R., kultura
P. R., kultura
Maribor - Dr. Suzana Žilič Fišer je predavateljica in predstojnica Inštituta za medijske komunikacije na mariborski fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko. Na mesto vršilke dolžnosti jo je Kangler imenoval za čas do rednega imenovanja generalnega direktorja zavoda. Ob tem jo je župan pozval, da se v skladu z odlokom prijavi na razpis za generalnega direktorja zavoda, ki ga bo objavila občinska komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja, ter da prevzame vodenje projekta EPK 2012.

S tem je župan začasno razrešil zaplet, saj je dosedanji v. d. generalnega direktorja zavoda Maribor 2012 Vladimir Rukavina s tega položaja odstopil. Rukavina se za ta položaj ne namerava več potegovati, prav tako kandidature ne bo več vložil Igor Teršar, direktor javnega sklada RS za kulturne dejavnosti, ki mu je svet zavoda sicer podelil pozitivno mnenje, na programskem svetu pa ni dobil večinske podpore. Zato pa se bo za funkcijo generalnega direktorja ponovno potegoval Peter Tomaž Dobrila.