Dream Theater v Ljubljani

Za noč čarovnic se obeta hrupen večer v ljubljanski Hali Tivoli ko bodo nastopile skupine Dream Theater, Opeth, Bigelf in Unexpected. Spektakel se bo začel ob 18. uri.

Objavljeno
29. oktober 2009 15.08
Zdenko Matoz
Zdenko Matoz
Black Clouds & Silver Linings je naslov desete studijske plošče enega najbolj priznanih in cenjenih kvintetov v prog rock in metal vodah - Dream Theater. Deluje v postavi James LaBrie, glas; John Myung baskitara; John Petrucci, kitara, glas; Mike Portnoy, bobni, tolkala, glas, in Jordan Rudess, klaviature.

Leta 1992 so se Dream Theater s ploščo Images And Words prvič zares prebili v osrednje medije, videospot za pesem Pull Me Under je kraljeval MTV lestvicam in še danes uživa visok status na televizijskih postajah. Images And Words, Awake, Falling Into Infinity, Metropolis Pt.2: Scenes from a Memory, Six Degrees of Inner Turbulence, Train Of Thought in Octavarium so Dream Theater uspšenice, ki so skupino za vedno zasidrale v srca mnogih oboževalcev skupine. Leta 1991 se je skupini pridružil pevec James LaBrie, 1999 pa še klaviaturist Jordan Rudess in od tedaj se zasedba Dream Theater ne spreminja.

Poleg statusa vrhunske skupine, ki z vsakim novim albumom popolnoma navduši in osupne oboževalce skupine po celem planetu, Dream Theater slovijo tudi po svojih nastopih v živo. Stalno spreminjajo seznam pesmi, ki jih igrajo. Dinamičnost in nenehna presenečenja, ki jih, že več kot dve desetletji in pol, skupina pripravlja na vsakem nastopu v živo, vedno znova prepričajo in potrjujejo njihov status.

»Trenutno se Dream Theater nahajamo v fantastični dobi našega ustvarjanja, saj imamo popolno svobodo, ko gre za našo kreativnost in nove albume,« pravi Mike Portnoy, bobnar zasedbe. »Danes lahko izdamo album točno tak, kakršnega smo si zamislili in se istočasno zavedamo, da imamo pri tem popolno podporo naše založbe (Roadrunner Records) in naših fenov. Nove albume izdajamo praktično izdajamo zase, in seveda za naše fene, brez dodatnih skrbi, kaj si bodo o albumu mislili vsi ostali. Da smo dosegli to stopnjo je res trajalo 24 let, vendar je danes ta občutek zares neverjeten. Zelo smo zadovoljni.«