Drnovškova knjiga predstavljena v Sarajevu

V Sarajevu so v četrtek predstavili prvo knjigo slovenskega predsednika Janeza Drnovška Misli o življenju in zavedanju.

Objavljeno
22. december 2006 12.15
Janez Drnovšek
Sarajevo - V Sarajevu so v četrtek predstavili prvo knjigo slovenskega predsednika Janeza Drnovška Misli o življenju in zavedanju. Založil jo je tamkajšnji Mednarodni mirovni center, knjigo je prevedla Ljiljana Testen.

Odlomke iz knjige je bral igralec Dragan Jovičić, poleg njega še Dragana Glumac, Esma Čemerlić-Zečević in Zrinka Dusper, vsi z različnimi poklici, ki so Drnovškovo knjigo doživeli na svoj način. V izvirniku je iz knjige brala profesorica Ana Božanović. Knjiga je izšla letos v Sloveniji, nato na Hrvaškem, kmalu naj bi jo v Beogradu prevedli v srbski jezik.

Predsednik Drnovšek je na predstavitvi izvirnika, ki je izšel pri založbi Mladinska knjiga, 25. maja dejal, da je "knjiga v prvi vrsti usmerjena k človeku, posamezniku, k iskanju njegovega notranjega ravnotežja, notranjega miru, vzpostavljanja dovolj visokega zavedanja o samemu sebi in o svetu".

Drnovškovo prvo knjigo Moja resnica: Jugoslavija 1989 - Slovenija 1991 so prav tako izdali pri Mladinski knjigi. Novembra letos je Drnovšek na Dunajskem knjižnem sejmu predstavil še novo knjigo, Bistvo sveta, ki je izšla najprej v nemščini pri Celovški Mohorjevi z naslovom "Vom Wesen der Welt".

Misli o življenju in zavedanju v hrvaščini so bile razgrabljene. Bistvo sveta v slovenščini pa je predsednik Drnovšek promoviral na 22. knjižnem sejmu v začetku decembra.