Dvig zastora na Borštnikovem srečanju

Odprtje Borštnikovega srečanja je že nekaj let v znamenju lahkotnejših predstav oziroma glasbeno-gledaliških projektov in tako je bilo tudi sinoči, ko je Janja Majzelj predstavila poezijo Svetlane Makarovič.

Objavljeno
17. oktober 2009 14.06
P. R.
P. R.
Maribor - Odprtje Borštnikovega srečanja, osrednjega slovenskega gledališkega festivala, je že nekaj let v znamenju lahkotnejših predstav oziroma glasbeno-gledaliških projektov in tako je bilo tudi sinoči, ko je Janja Majzelj s svojevrstnim kabaretom Krizantema na klavirju predstavila poezijo Svetlane Makarovič, ki sicer že sodi v tekmovalni program.

Danes bo na festivalu nekoliko bolj komorno ozračje, saj bodo člani tržaškega gledališča sicer pripotovali v Maribor, vendar se zaradi že znanih finančnih težav občinstvu ne bodo predstavili z izbrano predstavo Hči zraka v režiji Janusza Kice, ampak bodo skupaj s kolegi igralci iz vse Slovenije pripravili solidarno srečanje z naslovom Slovensko stalno gledališče Trst v zraku, občinstvo pa je seveda vabljeno, da se dogodka udeleži v čim večjem številu in s tem izrazi solidarnost ter protest zaradi nastalih razmer. Že jutri se bo ustaljeni tempo predstav tekmovalnega in spremljevalnega programa, pogovorov o predstavah in okroglih miz nadaljeval, tokrat nekoliko krajši festival pa se bo končal v nedeljo, 25. oktobra, ko bodo podelili nagrade in seveda tudi Borštnikov prstan. Ime je za zdaj še skrivnost, znano je le, da ga bo letos dobila igralka. Na fotografiji ministrica za kulturo Majda Širca.