Elizabeth Taylor uspešno prestala operacijo srca

Igralka Elizabeth Taylor je preko socialnega omrežja Twitter sporočila, da je poseg na njenem srcu potekal "odlično". Operacija je potekala po novi metodi s pomočjo katere so popravili napako na srčni zaklopki.

Objavljeno
09. oktober 2009 14.46
Da. O./STA
Da. O./STA
Los Angeles - Hollywoodska diva Elizabeth Taylor je sporočila, da je poseg na srcu potekal "odlično". Igralka je o uspehu posega v četrtek pisala na svoji strani na Twitterju. "To je tako, kot da bi imela popolnoma novo srce. Hvala za vaše molitve in dobre želje," je še dodala.


Sedeminsedemdesetletna igralka je v torek več kot 165.000 svojim prijateljem na Twitterju sporočila, da gre zaradi oslabelega srca na poseg, pri katerem ji bodo po "novi metodi", ki pa ni odprta operacija srca, "s pomočjo zaponke popravili okvaro na srčni zaklopki".


O zdravju igralke je bilo sicer v zadnjih letih veliko ugibanj. Taylorjeva je že prestala operacijo, v kateri so ji zamenjali kolk, leta 1997 so ji odstranili možganski tumor, leta 2006 pa se je pojavila na televiziji, da bi ovrgla govorice, da trpi za Alzheimerjevo boleznijo. Leta 2008 je bila hospitalizirana v Los Angelesu, vendar je njen predstavnik za stike z javnostjo tedaj zanikal govorice, da je v zelo slabem stanju in do jo ohranjajo pri življenju s pomočjo aparatur.


Igralka, ki se je v zgodovino filma med drugim zapisala z vlogo Kleopatre in vlogo v filmu Mačka na vroči pločevinasti strehi, se je v zadnjih letih le redko pojavljala v javnosti. Po več mesecih odsotnosti jo je bilo moč poleti videti le dvakrat - na zasebnem pogrebu Michaela Jacksona in na dobrodelni prireditvi v korist obolelim za aidsom, katerim že dolga leta pomaga.