Elton John ne bo mogel posvojiti otroka

Elton John ne bo mogel posvojiti 14-mesečnega ukrajinskega dečka, saj naj bi bil pop zvezdnik prestar in ne živi v tradicionalni zakonski zvezi, je povedal ukrajinski minister za družino.

Objavljeno
14. september 2009 19.53
Britanski pop glasbenik Elton John se je poročil s svojim dolgoletnim partnerjem Davidom Furnishem, potem ko je Velika Britanija legalizirala sklepanje homoseksualnih partnerstev.
Ba.P.
Ba.P.
Kijev - Elton John ne bo mogel posvojiti 14-mesečnega ukrajinskega dečka, saj naj bi bil pop zvezdnik prestar in ne živi v tradicionalni zakonski zvezi, je povedal ukrajinski minister za družino. Pevec je v sklopu dobrodelnega projekta v nedeljo obiskal številne bolnišnice, v katerih so nastanjeni otroci okuženi z virusom HIV, njegov partner David Furnish pa si je zelo želel posvojiti omenjenega dečka po imenu Lev.

Ukrajinski minister za družino, mladino in šport Jurij Pavlenko je povedal, da morajo biti starši, ki bi želeli posvojiti otroka, poročeni, Ukrajina pa porok med istospolno usmerjenimi ne priznava. Pavlenko je še povedal, da je John s svojimi 62 leti prestar, saj ukrajinski zakon ne dovoljuje posvojitev staršem starejšim od 45 let. "Zakon je enak za vse, za predsednika, ministra in tudi Eltona Johna," je še dodal minister.