Elvis Jackson med nominiranci

Med nominiranci za nagrado v kategoriji "Best Regional Act" na podelitvi Evropskih glasbenih nagrad MTV je tudi slovenska skupina Elvis Jackson. Zaključna prireditev glasbenega dogodka bo v Berlinu 5. novembra.

Objavljeno
04. september 2009 19.05
Elvis Jackson v Burgasu
Ti. Kr./STA
Ti. Kr./STA
Ljubljana - Slovenska glasbena skupina Elvis Jackson se bo potegovala za nagrado v kategoriji "Best Regional Act" na podelitvi Evropskih glasbenih nagrad MTV (Europe Music Awards). Zaključna prireditev glasbenega dogodka bo že drugič v zgodovini podelitve potekala v Berlinu, in sicer v četrtek, 5. novembra.

Skupina ima za sabo zelo plodne mesece. Izdali so svojo četrto ploščo "Against The Gravity", bili na uspešni, razprodani turneji po JV Evropi, povabljeni so bili na večje število evropskih festivalov, v Romuniji in Bolgariji pa so igrali kot predskupina svetovnih rock legend Faith No More. Novembra jih čaka izdaja plošče še na evropskih trgih, so sporočili iz skupine.

Poleg slovenskih predstavnikov so nominirani tudi Darkwood Dub iz Srbije, Lollobrigida s Hrvaške, Dubioza Kolektiv iz Bosne in Hercegovine ter Superhiks iz Makedonije. Glasovanje se je pričelo 1. septembra in bo potekalo vse do 11. oktobra. Zmagovalci iz vsake regije posebej bodo znani in objavljeni 12. oktobra in se bodo pomerili z 21 nominiranci za naslov "Best European Act".

"Od novega leta dalje smo polno aktivni doma in na tujem. Imeli smo turneje, festivale, razprodane koncerte, v Romuniji in Bolgariji smo igrali kot predskupina Faith No More, album Against The Gravity pa novembra izide še na evropskih trgih, zato smo nominacijo po tihem pričakovali. Predvsem je za nas to potrditev, da so nas ljudje opazili in da je naš trud tudi deloma poplačan. Gre pa vsekakor samo še za eno kocko v mozaiku pomembnih stvari, na poti, ki smo si jo Elvis Jackson zastavili. Bolj pomembno kot to, da nagrado dobiš, pa je, kako jo znaš potem unovčiti za nadaljnje projekte," so člani skupine povedali ob nominaciji.

Podelitev Evropskih glasbenih nagrad MTV je sicer eden najbolj prestižnih glasbenih dogodkov na svetu.