Emir & Frozen Camels, No pasaran

Bosansko- hercegovska zasedba je izdala tretji album No pasaran, ki ga je snemlala v devetih studiih od ZDA, do Hrvaške, Slovenije, Španije, Srbije in Bosne.

Objavljeno
07. september 2009 17.18
Zdenko Matoz
Zdenko Matoz
Emir & Frozen Camels
No pasaran
(Dallas Records)

Tretji album bosanskohercegovske zasedbe Emir & Frozen Camels z revolucionarnim naslovom No pasaran, ne prinaša veliko glasbene revolucionarnosti. Prinaša pa 14 skladb perfektnega rock popa z angažiranimi besedili, kot nalašč narejenih iz odmevov sarajevske šole rocka.

Prvi pesmi, ki odmevata po radijskih postajah sta Alina in Jedina. Pesmi za album je zasedba snemala kar v devetih studiih od ZDA, do Hrvaške, Slovenije, Španije, Srbije in Bosne. Skladbe si impresije vtisi, kratke zgodbe, balkanskega vsakdana s posebnim poudarkim, na špansko državljansko vojno, ko se je prvič v 20. stoletju začela odkrita vojna med silami dobrega in zla, o čemer poje skladba Alina (No pasaran). Na koncu pa je albumu dodana še slovenska različica te skladbe, ki jo zapoje Omar Naber. Sicer pa Emir Bukovica in druščina albumu dodali že bluesovsko različico znane božične pesmi Santa Claus Is Coming To Town (Djed Mraz dolazi u grad). Več kot korekten rock pop izdelek.