Enooki v Kresiji

Fotografi in fotoreporterji združeni pod imenom Enooki bodo v gleriji Kresija razstavili svoje fotografije. Ob razstavi bo dražba fotografij, izkupiček bodo namenili slepim in slabovidnim otrokom.

Objavljeno
06. februar 2007 13.33
Enooki
Ljubljana - Skupina fotoreporterjev in fotografov Enooki bo drevi ob 19. uri v galeriji Kresija odprla razstavo fotografij, ki bodo na ogled do 13. februarja, ko bo tam potekala javna dražba. Izkupiček od prodaje fotografij bodo Enooki namenili za nakup tehničnih pripomočkov za slepe in slabovidne otroke iz Ljubljane in okolice.

Pred šestimi leti so Enooki, ki svoje fotografije objavljajo v slovenskih in tujih tiskanih medijih, uvedli vsakoletno zbiranje fotografij, ki so bile na ogled v ljubljanskem lokalu Čarli.

Lanskega decembra se se odločili, da vse fotografije - v teh letih so jih zbrali več kot 240 - ponudijo na dobrodelni dražbi. Častni gostje lanske prednovoletne zabave so bili predsednik države Janez Drnovšek, nekdanji predsednik države Milan Kučan in ljubljanski župan Zoran Janković. Vsi trije so akcijo podprli kot prvi "dražbarji" ter si že izbrali svoje najljubše fotografije, hkrati pa je ljubljanski župan s pokroviteljstvom omogočil postavitev razstave v galeriji Kresija.

Na razstavi sodeluje več kot petdeset fotografov. Izbor je pester, saj so med njimi tako reportažne fotografije, fotografije znanih osebnosti iz sveta politike, športa, zabave, kulture, nekaj pa je tudi popotniških in umetniških.

Izklicna cena fotografije je 20,07 evra, Enooki upajo, da bodo obiskovalci na dražbi zanje odšteli čim več, saj so mnogi avtorji dobitniki pomembnih nagrad, zbrani denar pa bo, kot so zapisali Enooki, prišel v roke tistih, ki ga res potrebujejo.