Eros Ramazzoti in začetek turneje

Danes, 21. oktobra, se je začela svetovna turneja ter promocija novega albuma Ali e radici velike mednarodne italijanske zvezde Erosa Ramazzottija. V okviru turneje ga bomo videli tudi v Ljubljani 19. novembra ob 20. uri v Hali Tivoli.

Objavljeno
21. oktober 2009 18.38
Anna Omarczyk
Anna Omarczyk
Svetovna turneja Erossa Ramazzottija se začne danes, v sredo 21. oktobra, v italijanskem mestu Rimini. Od tam nadaljuje pot v številna mesta, kjer bo nastopil na več kot šestdesetih koncertih. Turneja se bo zaključila prihodnje leto 2010 v Latinski Ameriki, že novembra pa ga bomo lahko videli in slišali v ljubljanski Hali Tivoli.

Ekipa znanega izvajalca šteje 80 ljudi, sestavljajo pa jo vrhunski strokovnjaki iz Kanade, Amerike in Anglije. Z njimi bo kreativna skupina strokovnjakov, specializirana za vizualne učinke, ki je nedavno sodelovala z Justinom Timberlakeom, Linkin Park, The Killers, Cher in drugimi. Med drugimi so tudi Barry Halpin – mojster razsvetljave (sodeloval s Pink, Tino Turner, Christino Aguilero), Jon Lemon – mojster zvoka (sodeloval s Pink Floyd, Depeche Mode, Seal, The Cure, Oasis), Guillame Lord – scenografija (sodeloval s Cirque du soleil and maco theater show) ter Serge Denoncourt – (že sodeloval z Erosom Ramazzottijem na turneji med letoma 2003/2004). Glasbena skupina sestavljena je z izvrstne mednarodne glasbenike, kot so: Gary Novak (bobni), Reggie Hamilton (bas kitara), Mike Landau (kitara), Claudio Guidetti (kitara), Luca Scarpa (klavir), Nicola Peruk (klaviature), Everette Harp (saksofon) in Chiara Vergati, Romina Falconi, Sara Bellantoni (spremljevalni vokal).

Turneja bo opremljena z najnovejšo tehnologijo. Najnovejši singel s plošče Ali E Radici je skladba Controverto, za katero je bil v bližini Pariza posnet video spot, ki ga je režiral Phil Griffin. Ta se je podpisal že pod tri Erosove najlepše skladbe Ci Parliamo da Grandi, La Nostra Vita ter Solo Ieri. Nov album Ali e radici je najavil singel Parla con me, ki se je že zavihtel na vrhove glasbenih lestvic. Kar vredno omeniti, končan je tudi dvanajstminutni dokumentarec, v katerem številne znane osebnosti govorijo o svoji povezanosti z Erosom Ramazzottijem. Med njimi so: Steve Vai, Monica Bellucci, D & G, Laura Pausini, Alex Del Piero, Miguel Bose in drugi. Dokumentarec je preveden v angleški, nemški, francoski in španski jezik.