Eros Ramazzotti kmalu v Ljubljani

V ljubljanski Hali Tivoli bo v četrtek, 19. novembra, ob 20. uri koncert velike italijanske zvezde Erosa Ramazzottija. Občinstvu bo predstavil nov album Ali e radici.

Objavljeno
06. oktober 2009 15.48
Anna Omarczyk
Anna Omarczyk
Eros Ramazzotti je prodal v 25 letih kariere več kot 50 milijonov plošč. V okviru nove turneje ga bomo videli tudi v Ljubljani 19. novembra v Hali Tivoli. Veliki nastop bo v okviru nove turneje ob izidu plošče Ali e radici, ki jo je Eros Ramazzotti izdal konec letošnjega maja (RCA, Sony, Menart), seveda pa na koncertu ne bodo manjkale tudi njegove največje uspešnice. Turneja se začne v Riminiju dober mesec pred ljubljanskim koncertom, do decembra 2010 pa bo nastopil po vsej Evropi ter Južni in Severni Ameriki.

Rodil se je 28. oktobra 1963 v rimskem filmskem naselju Cinecitta, »kjer je lažje sanjati, kot gledati resničnosti v oči«. Eros je otroštvo preživljal občasno kot statist v filmih, medtem ko je sanjal o veliki pevski karieri, h kateri ga je spodbujal oče, sicer slikar, ki pa je prav tako posnel nekaj pesmi. Po osnovni šoli se je Eros prijavil na glasbeni konservatorij, vendar ni naredil sprejemnega izpita in je nadaljeval s petjem v najetih studijih. Zaradi ljubezni do glasbe je nato pustil šolanje v drugem letniku srednje šole.

Album Ali e radici, ki ga je ekipa ustvarjala v Los Angeles, sta producirala Eros Ramazzotti in njegov dolgoletni prijatelj Claudio Guidetti, besedila za pesmi sta napisala Eros in Adelio Cogliati, pri šestih pa je z njimi sodeloval tudi Michele Canova, ki je znan predvsem po delu z Lauro Pausini, Tizianom Ferrom in Jovanottijem.

»Na eni strani imamo svobodo duha, željo po begu in tveganju, na drugi strani pa stabilnost in potrebo po umirjenem življenju,« Eros na kratko pojasnjuje večno življenjsko dilemo, ki se odraža tudi v naslovu albuma, ki v prevodu pomeni Krila in korenine. Nov album Ali e radici je najavil singel Parla con me, ki se je že zavihtel na vrhove glasbenih lestvic.