Etno koncerti v Mariboru

V soboto, 17. oktobra, se bo v Mariboru začel ciklus etno koncertov. Kot vsako leto, bo tudi letos veliko koncertov, ki se jih splača videti in slišati. Letos bodo organizatorji predstavili tudi novosti iz naše širše regije.

Objavljeno
14. oktober 2009 13.44
Anna Omarczyk
Anna Omarczyk
Že 12 leto se oktobra in novembra odvija ciklus etno koncertov v MKC Maribor. Ciklus etno koncertov predstavlja različne glasbene skupine, ki predstavljajo izvorno ljudsko glasbo, predelano ljudsko glasbo v moderne žanre ter nekatere glasbe, ki le pogojno spadajo v etno koncerte. Predstavili bodo tudi novosti iz regije Alpe Jadran - Slovenije, Hrvaške, Madžarske, Avstrije, Švice, Italije in tudi širše.

Ciklus etno koncertov deluje tudi kot pretok različnih glasbenih idej skozi Maribor. Mariborska jesen je s Ciklusom etno koncertov živahnejša in lepše obarvana. Letos so pripravili tudi snemanje video spota v javnosti in predavanje o rock kulturi pred nastopom avstrijskega akustičnega dua Son Of The Velvet Rat.

Program:

V soboto 17. oktobra, ob 11. uri, Grajski trg, Vesna Rečnik Šiško - gong. Naslednja sobota ter 24. oktobra ob 17. uri KURD, Pekarna Kvinton - javno snemanje video spota. Petek, 30. oktobra, ob 21, uri KGB - The Kosmetiks (A). Petek, 6. novembra, ob 21. uri KGB - NidjaVale. Naslednji petek ter 13. novembra, ob 21. uri bo Kulturni inkubator. Predavanje v okviru Rock'n'roll univerze, predava Marjan Ogrinc: Kaj je rock in kaj je rock kultura? sledi nastop Son Of The Velvet Rat (A). Za konec 20. novembra ob 21. uri KURD- Pekarna Kom3dija (Hr).