Feedback bodo spet očarali

Znana tolminska zasedba Feedback bo ob desetletnici delovanja predstavila tretji studijski album Pro Mehanika.

Objavljeno
02. november 2009 13.35
Anna Omarczyk
Anna Omarczyk
Skupina Feedback bo izdala tretji album Pro Mehanika. Po prvencu Feedback in drugem albumu Od blizu, se nam torej obeta še ena glasbena poslastica, ki je nikakor ne gre zamuditi v živo.

Njihovo poznanstvo in skupno ustvarjanje sega v leto 1995, kjer so ustvarjali pod drugim imenom in širšo zasedbo. Skupina sedaj deluje v postavi: Matej Magajne, električna kitara; Miloš Leban, orgle, rhodes; Andrej Maver, bobni, in Andrej Klavžar, bas kitara. Preigravali so različne starejše avtorje in različne zvrsti glasbe, kar je postalo izhodišče za nadaljnje ustvarjanje. Način in zvrst glasbe ter igranja so sami odkrivali in oblikovali skozi skupno druženje. Izvajajo instrumentalno avtorsko glasbo, ki bi jo lahko uvrstili med nekakšno mešanico rocka, bluesa in jazza, vpliv slednjega pa je vedno bolj prisoten. Njihovi instrumenti so pretežno iz sedemdesetih, kar se odraža tudi v njihovem zvoku. Z igranjem izražajo svoja čustva, od tu tudi razgibanost skladb, katere skupno ustvarjajo na podlagi improvizacije.
Pod imenom Feedback so igrali na različnih krajih po Sloveniji, pretežno v klubskih prostorih in na festivalih. Tu velja omeniti Rock Otočec, kjer so sodelovali kot predstavniki primorskih mladih neuveljavljenih skupin.