Film o Edith Piaf v uvod berlinskega festivala

Organizatorji 57. berlinskega festivala so sporočili, da bo festival odprla svetovna premiera filma o življenju francoske pevke Edith Piaf.

Objavljeno
11. januar 2007 17.39
Edith Piaf
Berlin - Organizatorji 57. berlinskega festivala so sporočili, da bo festival odprla svetovna premiera filma o življenju francoske pevke Edith Piaf. Film "La vie en rose" je zgodba o dekletcu, ki odrašča v revni pariški četrti, o njeni zvezdniški karieri, o škandalih, ki so pogosto zasenčili njeno uspešno kariero in jo včasih pripeljali na sam rob.

Pod režiserko taktirko se je podpisal Oliver Dahan, ki je tudi spisal scenarij. Film, ki so ga posneli 40 let po smrti Piafove, bo svojevrsten poklon življenju kontroverzne pevke, ki jo večina pozna po legendarni pesmi "Non, je ne regrette rien". Glavno vlogo v filmu igra francoska igralka Marion Cotillard, ob njej pa nastopajo še Gerard Depardieu, Sylvie Testud, Pascal Greggory, Jean-Paul Rouve in Emmanuelle Seigner.

"La vie en rose" se bo z več kot 20 filmi na festivalu, ki bo trajal od 8. do 18. februarja v Berlinu, potegoval za zlatega medveda.