Deloskop izpostavlja: Kino Otok – Isola Cinema

Ljubljana, Kinodvor. 30. 5., ob 19. uri.

Objavljeno
29. maj 2017 20.05
Mirka Velikonja
Mirka Velikonja

Trinajsti mednarodni filmski festival Kino Otok, ki so ga letos podnaslovili Gibanje pušča sledi, bo med 30. majem in 11. junijem v dvajsetih celovečernih in več kot 80 kratkih filmih ponudil raznovrstne filmske zgodbe o intimni in družbeni zgodovini človeških premikov.

Osrednji festivalski program bo v Izoli med 31. majem in 4. junijem na tradicionalnih in nekaterih novih prizoriščih. Filmske projekcije bodo spremljali pogovori z avtorji, filmski večeri pod zvezdnim nebom, glasbene noči na izolskem Svetilniku, Podmornica – Otok za mularijo in obsežen program za filmske profesionalce.

Festivalsko dogajanje se bo naselilo tudi v ljubljanskem Kinodvoru in Slovenski kinoteki, po eno filmsko projekcijo pa si bo letos prvič mogoče ogledati v Cerknici, Tolminu, Idriji in Sežani.

V ljubljanskem Kinodvoru bo danes ob 19. uri festival uvedla projekcija filma Brez naslova, ki ga je po nenadni smrti Michaela Glawoggerja iz njegovih posnetkov z Balkana, Italije in Afrike ustvarila njegova sodelavka Monika Willi.

Festival bodo odprli v Kulturnem domu Izola 1. 6., ob 21. uri s projekcijo filma Kaisin čudežni gozd, v katerem finska režiserka Katja Gaurilof s pravljičnimi posnetki predstavi intimno in javno kroniko enega izmed laponskih ljudstev. Festivalski program