Dokumentarec o Pedru Opeki nagrajen v Hollywoodu

Jože Možina je na festivalu ITN v Hollywoodu prejel nagrado za najboljšega režiserja dokumentarnega filma.

Objavljeno
03. oktober 2012 21.05
T. L., Delo.si
T. L., Delo.si

Jože Možina je na festivalu ITN za filmsko distribucijo v Hollywoodu za film o slovenskem misijonarju Pedru Opeki prejel nagrado za najboljšega režiserja dokumentarnega filma. Festival ITN se je začel 12. septembra na Beverly Hillsu, projekcije filmov v tekmovalnem programu pa so se zvrstile na aveniji Melrose v Hollywoodu.Možini bodo nagrado izročili na slovesnosti januarja 2013  v Los Angelesu.

Dokumentarec Pedro Opeka, prijatelj revežev predstavlja delo in osebnost duhovnika, ki je s sodelavci gibanja Akamasoa pomagal več kot 23.000 brezdomcem. Pedra Opeko film spremlja pri spopadu z revščino v času, obsedenem s konzumerizmom, ter pri varovanju okolja za globalni zgled pri reševanju največjih svetovnih vprašanj.

Celovečerni dokumentarec so prvič predvajali decembra lani na TV Slovenija, ko si ga je ogledalo okrog pol milijona ljudi.

Možina, ki je bil najprej novinar, potem pa tudi direktor TV Slovenija, je avtor dokumentarnih filmov, ki so nastali v produkciji TV Slovenija, kot so Dosje Slobodan Miloševič, Zločin, ki ne zastara, ter Zamolčani - moč preživetja.