Kdo bo slavil v Portorožu?

Nocoj zaključek Festivala slovenskega filma

Objavljeno
15. september 2013 15.49
STA
STA
Za nagrade vesna se letos poteguje sedem celovečernih filmov. Festival je sicer minil v znamenju Karpa Godine, ki je tudi prejel Badjurovo nagrado za življenjsko delo.

Nagrade vesna bo strokovna žirija podelila za najboljši celovečerni film, najboljši kratki film, najboljšo režijo, scenarij, glavni in stranski ženski in moški vlogi, za najboljšo fotografijo, glasbo, montažo ter za najboljši študijski film.

V Portorožu se je sicer predstavilo kar 42 filmov v tekmovalnem in 21 filmov v netekmovalnem programu. Med celovečerci se za prestižne nagrade potegujejo Razredni sovražnik v režiji Roka Bička, Adria Blues v režiji Miroslava Mandića, Čefurji raus! Gorana Vojnovića, Dvojina Nejca Gazvode, Gremo mi po svoje 2 Mihe Hočevarja, Panika v režiji Barbare Zemljič in Zapelji me Marka Šantića.

Festival je tudi letos dodatno popestrilo več spremljevalnih dogodkov, od zajtrkov z avtorji do seminarja o avtorskih pravicah ter projekcij mladinskih in otroških filmov. Letošnjemu nagrajencu za življenjsko delo Karpu Godini so se poklonili tudi z retrospektivo njegovih kratkih filmov in priložnostno razstavo.